جاهای دیدنی لیسار گیلان ( جاذبه ها ، روستاها و دسترسی )

جاهای دیدنی لیسار

لیسار کجاست ؟

آنچه در این مقاله خواهید خواهند

شاید این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد که چرا نام این شهر لیسار است؟ برخی معتقد اند، منطقه عمومی لیسار (نیزار) بوده و این واژه به تدریج به لیسار تبدیل شده است.

شهر لیسار، در فاصله 14 کیلومتری شمال شهرستان تالش واقع شده است. شهر لیسار به واسطه برخورداری از جنگل های سرسبز هیرکانی، ساحل زیبای خزر بسیار مورد توجه گردشگران و یکی از مهمترین جاهای دیدنی تالش می باشد. حضور قلعه باستانی صلصال در میان شالیزار های برنج ، قابلیت جذب گردشگران را نسبت به این شهر بیشتر کرده است. گردشگران هر ساله به خاطر جاهای دیدنی لیسار، از داخل و خارج ایران ، بار سفر خود را به سمت لیسار می بندند.

آب و هوای شهر لیسار

آب و هوای این شهر معتدل ، مرطوب و نسبتا سرد است. به دلیل جلگه ای بودن این شهر، مقدار رطوبت در لیسار مقداری بالاست. اما هوای نرم و دلپذیری دارد و شما می توانید در فصل بهار که درختان پر از شکوفه های سفید و صورتی هستند و در فصل پاییز که تمام جنگل ها رنگ نارنجی و زرد به خود می گیرند و هوا خنک است ، از این شهر دیدن کنید و همچنین از طبیعت زیبایش لذت ببرید.

علاوه براین شما می توانید در اوایل فصل پاییز که کشاورزان تازه مزرعه های خود را درو کرده اند، به این شهر سفر کنید و از برنج تازه و خوش بوی  این شهر بخرید.

راه دسترسی به شهر لیسار

این شهر بر سر راه ترانزیت تهران – رشت – آستارا قرار داشته و به واسطه قلعه تاریخی صلصال شهرت دارد. فاصله این شهر از تهران در حدود ۴۴۱ کیلومتر می‌باشد همچنین فاصله این شهر تا رشت 121 کیلومتر می باشد.

برای مشاهده آدرس بر روی اینجا زیر کلیک کنید

  • فاصله تالش تا شهر لیسار 19 کیلومتر
  • فاصله رشت تا شهر لیسار 121 کیلومتر
  • فاصله لیسار تا ییلاق سوباتان 55 کیلومتر
  • فاصله تهران تا شهر لیسار 441 کیلومتر
  • فاصله زمانی تالش تا لیسار 11 دقیقه
  • فاصله زمانی رشت تا لیسار 1 ساعت 41 دقیقه
  • فاصله زمانی لیسار تا سوباتان 33 دقیقه
  • فاصله زمانی تهران تا لیسار 4 ساعت و 36 دقیقه

قلعه صلصال لیسار

جاهای دیدنی لیسار

بکی از محبوبترین جاهای دیدنی لیسار که می‌توان به آن اشاره کرد، قلعه صلسال می ‌باشد که در واقع صلصال به معنی: گلی مانند سفال که وقتی بر آن انگشت بزنند، صدا دهد.

قلعه صلصال سرآمد جاذبه های گردشگری لیسار است. قلعه باشکوه صلصال که بازمانده دوران سلجوقیان است و قدمت آن به هزار سال پیش برمیگردد. صلصال که بروری صخره ای بزرگ در شهر لیسار بنا شده است دارای دو قسمت داخلی و خارجی می باشد که قسمت داخلی شامل ارگ قلعه، آب انبار، شبکه آب رسانی، اقامتگاه حاکم و … می باشد. قسمت خارجی محوطه ای بسیار بزرگی است که سنگ فرش شده است.

قلعه صلصال در شهر لیسار، غرب خیابان امام (ره) در محله قلعه دوش قرار دارد . از ابتدای خیابان صلصال تا حریم قلعه فقط پانصد متر فاصله وجود دارد که از آنجا به بعد با پنج دقیقه پیاده روی از مسیر پله ها به درب ورودی قلعه می رسید و با یک طاق جناغی روبه رو می شوید که نشان دهنده اقتدار و شکوه قلعه است و از جنس سنگ و شفته آهک می باشد. پس از ورود به داخل اولین چیزی که جلب توجه می کند ، ارگ قلعه است . ورود به شاه نشین قلعه با دو پله امکان پذیر است .

ضخامت دیوار ها حدود دو متر و نیم و ارتفاع دیوار های داخلی حدود یک متر و هشتاد و دیوار های خارجی حدود پنج متر است!

قلعه صلصال

علاوه بر اینها ، دو آب انبار وجود دارد که با توجه به گفته پیشینیان ، محل تامین آب سربازان بوده است. گفته می شود نحوه پر کردن آب انبار به دو صورت بوده است : یا با جمع آوری آب های سطحی ناشی از برف و باران و یا با چشمه ای که در ارتفاعات وجود داشته است.

وقتی در ارتفاع 100 متری قلعه قرار بگیرید و به اطراف نگاه کنید ، بسیاری از روستاهای لیسار را می بینید . اگر در فصل بهار به بالای قلعه بروید و پایین را تماشا کنید ، انگار تمام درختان روسری سفید به سر بسته اند و تمام شهر بوی بهشت؟؟ می دهد!

و اگر هم در فصل پاییز به بالای قلعه بروید ، انگار تمام درختان لباس های نارنجی به تن کرده اند!

اگر شما قصد سفر به این مکان  را در تابستان دارید ، باید بگم در این فصل همه جا را بوی برنج تازه پر کرده است ولی به دلیل گرما و رطوبت در این فصل ، کمی بالا رفتن از پله ها برای شما سخت می شود که پیشنهاد می کنیم با خود آب به همراه داشته باشید.

مسیر رسیدن به قلعه ، کمی شیب دارد که شما می توانید یا با خودرو و یا قدم زنان خود را به پله های قلعه برسانید.

تجربه اقامت در پایین قلعه صلصال

در ادامه معرفی جاهای دیدنی لیسار قصد داریم یک اقامتگاه با امکانات مناسب به شما معرفی کنیم, در پایین قلعه ، اقامت گاهی وجود دارد به نام اقامتگاه قلعه که ویلا های این اقامتگاه شامل استخر و همچنین دارای ویوی شهر و دریا ، ویوی قلعه صلصال و جنگل های هیر کانی نیز می باشد. شما می توانید بعد از گشت و گذار در قلعه ، برای استراحت به این اقامتگاه بروید.

اقامتگاه قلعه

این اقامتگاه همچنین دارای کافه و رستورانی است به نام کافه رستوران قلعه، که شما می توانید از غذا های محلی آن سفارش دهید . در ادامه توصیف این مکان دنج ، این مورد را هم بگویم که اغلب شب ها در این کافه رستوران موزیک زنده اجرا میشود و شما می توانید  موسیقی سنتی و زبان ترکی این شهر را بشنوید و لذت ببرید.

ییلاق سوباتان (ییلاق شگفتی ها)

ییلاق سوباتان

ییلاق سوباتان, در میان بهترین جاهای دیدنی لیسار قرار دارد, روستای ییلاقی سوباتان در 22 کیلومتری لیسار واقع شده است. این روستا دارای پتانسیل گردشگری بسیاری مانند: آبشار ورزن، دریاچه ی نئور، پارک آلچالق، قلعه خشک، قبرستان قوری دره و… می باشد که سبب رونق دوچندان این روستا شده است و در حال حاضر به جرات می‌توان گفت یکی از محبوب ترین جاهای دیدنی لیسار و همچنین گیلان می‌باشد.

ییلاق سوباتان

ساحل مروارید لیسار

از بهترین جاهای دیدنی لیسار می‌توان به ساحل مروارید اشاره کرد, محیطی است سَرسبز و ساحلی که برای تفریح و تفرج گردشگران و علاقه مندان به ساحل مهیا شده است. طرح ساحلی مروارید، در منطقه ای به وسعت تقریبی ۱۰ هکتار ایجاد شده است. این طرح دارای امکاناتی از قبیل سکو در محل شنای بانوان ، دوش های آب سرد، رختکن و سرویس های بهداشتی و همچنین پلاژها، آلاچیق، برج نوری و راه اندازی مجموعه بازی های ساحلی و … می باشد که باعث جذب بیشتر گردشگر شده است.

همچنین این طرح ، محلی برای شنای بانوان و دوش های آب سرد و رختکن و…دارد که آسایش و امنیت را برای شنای بانوان فراهم کرده است.

ساحل مروارید دارای مجموعه بازی های ساحلی از قبیل قایق سواری ، جت اسکی و شاتل می باشد که شما می توانید از آنها استفاده کنید و هیجان را به خود و اطرافیانتان هدیه دهید . علاوه بر این در ابتدای ورودی طرح ، بازی هایی مثل قطار سواری، سرسره بادی و…وجود دارد که کودکان شما می توانند در آنجا مشغول به بازی و تفریح شوند.

در گوشه ای از این مکان زیبا، سینما سه بعدی برای علاقه مندان به آن ایجاد شده است.

در قسمت میانی طرح ، کافه ای وجود دارد به نام کافه فرزین که دکوراسیون داخلی ان با وسایل دست ساز چیده شده است و شما می توانید پس از گشت و گذار در ساحل به آنجا رفته و با نوشیدن یک لیوان آب هندوانه خنک شوید.

جاذبه تفریحی لیسار : پارک آفتاب

پارک آفتاب از دیگر جاهای دیدنی لیسار است که بعد از سفر به لیسار باید به آن سر بزنید,  پارک آفتاب  درپایین پل لیسار قرارگرفته است. این مکان دارای وسایل ورزشی وجاده سلامت است که علاقه مندان به ورزش می توانند صبح ها هنگام طلوع خورشید ، درآنجا به پیاده روی و ورزش بپردازند و ازهوای پاک و فضای سبز آن مکان استفاده کنند.

روستاهای لیسار

روستای قلعه بین : این روستا بین لیسار وخیابان فرعی یکم واقع شده است. از لحاظ موقعیت جغرافیایی ، این روستا درنزدیک شهرداری واقع شده است.

روستای خطبه سرا

در کنار جاهای دیدنی لیسار روستای زیبایی قرار دارد، در سفر خود به این منطقه می توانید ساعت هایی را در این روستا سپری کنید، جنگل های پر از درخت این روستا شما را به سمت خود می کشاند و صدای امواج دریا، گویی برای خوشامدگویی آمده اند. گورستان های تاریخی و درختان کهنسال، قدمت تاریخی این مناطق را به تصویر می کشند. در این روستا ییلاقاتی قرار دارد که آب و هوای بسیار متعادل و مناطقی بکر و دست نخورده دارد.

برای رفتن به این روستا کافی ست 65 کیلومتر از تالش فاصله بگیرید و به سمت آستارا حرکت کنید تا مناطق و جنگل های پر از درخت این روستا را مشاهده کنید. ییلاقات نیز در 30 کیلومتری روستا قرار دارند، برای رفتن به این مسیر لازم است از گردنه های پر از درخت عبور کنید، پس دوربین های خود را آماده کنید که عکس های هنری زیبا در انتظارتان هستند.


انتهای این روستا به درختان کاج که بسیار سرسبز وآرام بخش هستند ختم می شود. شما می توانید با میوه های درخت کاج ، با ایده های جالبی عکاسی کنید و برای خود به یادگار نگه دارید.

همچنین می توانید زیر این آسمان پاک (البته دور ازدرختان) آتش روشن کنید و با دوستان وهمراهانتان چای ذغالی بنوشید.

روستای محمود آباد : روستای محمود آباد ازلحاظ موقعیت جغرافیایی ، درکنار پل لیسار قرارگرفته است. در این روستا ، چمن سبز برای بازی فوتبال وجود دارد که علاقه مندان به فوتبال می توانند ، بازی جوانان را تماشا کنند.

در انتهای  این محله ، وسایل بازی مثل سرسره ، تاب ، الاکلنگ و…وجود دارد که کودکان شما می توانند در آنجا مشغول بازی شوند.

روستای اوتار : روستای اوتار از لحاظ موقعیت جغرافیایی ، قبل از پل لیسار واقع شده است. در ابتدای این روستا ، کتابخانه ای وجود دارد که شما اگر به کتاب و مکانی آرام برای مطالعه نیازمند بودید ، می توانید از آن استفاده کنید.

روستای آوتار

 در روبه روی کتابخانه ، بازاری قرار دارد به نام دوشنبه بازار که شما اگر در تابستان به این بازار بروید ، می توانید از محصولات محلی این شهر مثل مرکبات و انواع میوه ها مثل انجیر و…که بسیار خوش عطر و طعم هستند و بوی عطر بهشت می دهند ، خرید کنید و برای دوستان خود سوغاتی ببرید.

انتهای این روستا هم  به دریا ختم می شود که وسیله های ورزشی برای شما هایی که به شادابی خود اهمیت می دهید ، قرار داده اند.

اگر شما از دیدن طبیعت لذت میبرید ، پیشنهاد می کنیم صبح ها قبل از طلوع آفتاب به آنجا بروید تا هم خورشید را که از پشت کوه ها به شما سلام و صبح بخیر می گوید و پرتو های طلایی رنگش را به روی آب دریا می اندازد را تماشا کنید وهم از وسیله های ورزشی آنجا استفاده کنید.

روستای هره دشت: به یکی دیگر از جاهای دیدنی لیسار می‌توان به روستای زیبای هره دشت اشاره کرد, در شهر لیسار 2محله به اسم هره دشت وجود دارد که با پسوندهای شمالی و جنوبی ، از هم جدا شده اند.

هره دشت شمالی در کنار مسجد عباسیه ، و هره دشت جنوبی ، روبه روی پاسگاه لیسار قرار دارد. انتهای این 2روستا ، به جنگل ختم می شود و پر از درختان وحشی گردو، به، انار، آلوچه، گیلاس و…هستند که جاری شدن رود با آبی زلال و خنک زیبایی این جنگل را، چند برابر کرده است.

تصور کنید در تابستان ، پاهای خود را داخل آب خنک این رود بیندازید و از گیلاس هایی که از درختان آنجا چیده اید، نوش جان کنید و از صدای پرندگان لذت ببرید و اگر شما همین محله را خیلی بالاتر بروید، به ییلاق های این روستا نیز خواهید رسید

سورتمه ریلی تالش,  در 22 کیلو متری شهر لیسار قرار دارد, از لیسار تا سورتمه تالش حدود 40 دقیقه فاصله است اما اگر از مسیر های میان بر حرکت کنید سریعتر به مقصد خواهید رسید.

استخر سل,  از جاذبه های دیدنی لیسار میتوان به استخر سل که در نزدیکی قلعه صلصال و در روستای نومندانه لیسار قرار دارد، یکی از جاهای دیدنی لیسار نیز به حساب می‌آید، مکانی کاملا آرام و دور از هیایو، از آنجایی که مسافرین کمی این مکان را میشناسند پس جای آرامی است.

روستای اگری بوجاق, از دیگر روستای های لیسار میتوان به روستای اگری بوجاق اشاره کرد که یکی از روستای سرسبز شهر لیسار محسوب میشود، برای رفتن به این روستا باید روستای هره دشت شمالی را رد کنید، از مردم محلی بپرسید آدرس دقیق را میگویند.

روستای حجت محله ( اسم جدید : لیسار دوم ), از دیگر روستا های لیسار میتوان به حجت محله که اسمش به لیسار دوم تغییر کرده اشاره کرد، از آنجایی که  ساحل مروارید در همین روستا واقع شده است این روستا جز جاهای دیدنی لیسار محسوب میشود

رستوران ها

بعد از معرفی جاهای دیدنی لیسار زمان آن فرا رسیده تا رستوران های مناسب در لیسار را به شما معرفی کنیم, از جمله رستوران های این شهر فعالیت دارند،  می توان رستوران جهانگردی و رستوران محسن را نام برد. همچنین اقامتگاه هایی هم به نام اقامتگاه سجاد خوشقدم و اقامتگاه صلاحی ، برای شما هایی که عاشق غذا های محلی، مثل ترشی تره، جوجه شکم پر، ماهی شکم پر، لونگی و…هستید، وجود دارد.

رزرو اقامتگاه در تالش

از آن جایی که جاذبه های گردشگری فراوانی در این شهر وجود دارد، به همین دلیل بهتر است مکانی برای اقامت چند روزه رزرو کنید. برای پیدا کردن بهترین مکان برای اقامت و اجاره ویلا در تالش به سایت جیگو مراجعه کرده و با انتخاب تاریخ و نوع خانه مورد نظر (ویلاهای لاکچری استخردار، کلبه های جنگلی، سوئیت و…) بهترین گزینه را انتخاب نمایید

سخن آخر

این شهر بر سر راه ترانزیت تهران – رشت – آستارا قرار داشته و به واسطه قلعه تاریخی صلصال شهرت دارد. اکثر مردم لیسار از قوم تالش هستند و به زبان تالشی سخن می‌گویند. اگر شما هم قصد سفر به لیسار را دارید می توانید به راحتی و با خیال راحت سفر خود را آغاز کرده و با اجاره انواع ویلاهای جنگلی و ویلاهای ساحلی ، سفر به یاد ماندنی را تجربه کنید.

اگر شما هم قصد سفر به این شهر و مشاهده جاذبه و جاهای دیدنی  لیسار را دارید، قبل از ورود به این شهر پیشنهاد میکنیم حتما باک بنزین خود را در شهر تالش پر کنید زیرا در مرکز این شهر، جایگاه سوخت بنزین مشاهده نمی شود و اگر بنزین نداشته باشید، باید به سمت خطبه سرا که تقریبا در فاصله 10 کیلومتری لیسار قرار دارد حرکت کنید.

فاصله رشت تا لیسار حدود 2 ساعت می باشد

از محبوبترین جاهای دیدنی لیسار میتوان به ییلاق سوباتان و قلعه صلصال اشاره کرد.

4.7/5 - (12 امتیاز)

9 دیدگاه

  1. اینو شنیده بودم که لیسار جاهای دیدنی زیادی داره اما باز خودم اومدم سرچ زدم تا ببینمشون, ساحل مروارید شبیه ساحل های خارج از ایرانه? امکانش هست حاذبه های اطراف لیسار هم به من معرفی کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید